boven balk
biografie
biografie titel
MariŽtte Witteveen, geboren 1959 te Den Haag heeft na het afstuderen aan de Pedagogische Akademie in Utrecht gekozen voor de Zangstudie aan het Arnhems conservatorium en daarna haar studie voortgezet bij de befaamde pedagoge Margreet Honig.

Na jaren lange samenwerking met Honig, zowel in privťcursussen in het buitenland als ook aan het conservatorium in Amsterdam, aan de DNOA (De Nieuwe Opera Akademie) zette MariŽtte Witteveen haar carriere voort als gevraagde zangeres in binnen en buitenland in het barokrepertoire, Bach, Haendel, in liedrecitals. Als Zangdocente, privť en aan verschillende instituten was zij te gast: Vorarlberger Musikschulwerk, Zurich, Luzern, Stuttgart, en nu heeft zij opdrachten in Leuven, Luca, school of arts, OsnabrŁck, Musikhochschule (wintersemester 2016), Halle Opernhaus.

MariŽtte Witteveen's repertoire omvat de altsolo van werken als Mattheus passion, Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium en veel cantatewerken van J.S.Bach en G.F.Haendels Messiah. Ook de Alt rhapsody van J. Brahms en het Stabat Mater van A. Dvorak heeft zij op haar naam staan.

Haar liedrepertoire omvat de vroeg- en laatromantiek met Schubert, Schumann, Wolf, Brahms, Duparc, Poulenc, Finzi, Quilter, Mahler, Zemlinsky enz.. Thans werkt zij met de pianiste:  Femke de Graaf, ned. En de deense gitarist Christian Fergo.
deutsch
lees verder